Tips om uw mailinglist te laten groeien


Tips van een kleine lokale onderneming die uitgroeide tot een nationale sensatie door gebruik te maken van online marketing. Hoe krijg je meer dan 12 000 abonnees op uw mailinglist? Enkele nuttige tips...

Ten eerste is het zeer belangrijk om uniek te zijn. Waarin verschil je van andere aanbieders? Wat is uw Unique Value Proposition? Zorg ervoor dat je opvalt zodat je mailinglist kan groeien. Kies een duidelijke niche en bewerk deze op allerlei mogelijke manieren. Een goed voorbeeld is een Facebook fanpage maken die aantrekkelijk is voor uw nichemarkt, maar niet alleen dient om uw product te verkopen. Fanpages moeten gebruikt worden om een conversatie op gang te trekken met uw doelgroep. Probeer niet te verkopen want dat zal toch niet werken, zorg er gewoon voor dat mensen u leren kennen.

Voor een publiek spreken is ook altijd een echte aanrader. Je kan verwijzen naar uw mailinglist en dit zal zeker resulteren en enkele nieuwe abonnees. Maar belangrijker is dat mensen u live bezig zien. Ze zullen altijd zich altijd herinneren dat ze u ooit eens live gezien hebben en zullen uw emails met meer aandacht lezen. Deze abonnees blijven doorgaans ook deel uitmaken van uw mailinglijst.

En natuurlijk: blijf menselijk en persoonlijk en beantwoord uw mails op een vriendelijke manier.

Video afkomstig van de Mailinglist service Aweber.

Kies de beste email marketing software voor uw situatie

Er zijn natuurlijk diverse manieren om uw eigen mailinglist te bereiken. Bij een kleine mailinglist kan zelfs uw gewone email client volstaan. Maar als uw mailinglist zichzelf begint uit te breiden, dan botst u al snel op de limieten van de gewone email software. In dat geval moet u beroep doen op gespecialiseerde software om nieuwsbrieven naar grote groepen ontvangers te versturen. We bekijken enkele van de beste en bekendste online mailinglist diensten: Your Mailinglist Provider, Get Response and Aweber.

Lees meer