Online verkopen in België enorm gegroeid


Als internet ondernemer in België zal het je zeker niet ontgaan zijn, de verkopen via het internet zijn het afgelopen jaar enorm gegroeid.

België heeft enkele jaren flink achter gelopen op de groei in de Nederlandse markt, dit jaar lijkt de markt in België eindelijk los te komen en ook in 2016 wordt weer een enorme groei verwacht online! Wij belichten in dit artikel hoe u daar als Belgische internet ondernemer goed op in kunt spelen!

Zorg dat u gevonden wordt!

Dat de Belgische consument meer en meer het internet gebruikt om bepaalde producten aan te schaffen is natuurlijk super nieuws als internet ondernemer. Echter, als u als bedrijf niet gevonden wordt door deze consument, zal het u helemaal niets extra’s opleveren. De noodzaak van het online vindbaar zijn is dus duidelijk aanwezig. Maar hoe?

Er zijn verschillende wegen die ervoor kunnen zorgen dat u online beter vindbaar bent, zo kunt u bijvoorbeeld betaald adverteren (SEA) en/of kiezen voor het organisch beter vindbaar worden (SEO). De verschillen tussen beide opties zijn het feit dat je bij SEA altijd zal moeten blijven betalen voor je traffic, iedere bezoeker zal u geld kosten! Bij SEO zal u niet direct zichtbaar zijn, maar investeert u vooral in de lange termijn. Door uw website te optimaliseren kunt u langzaam steeds beter gevonden gaan worden waardoor u op termijn ‘gratis’ bezoekers zal ontvangen. Een combinatie van deze twee opties kan dus zeer interessant zijn; SEA voor de korte termijn en SEO voor de lange termijn!

Kwaliteit boven kwantiteit

De kwaliteit van uw webshop moet enorm goed zijn en betrouwbaar overkomen op de Belgische consument. Zorg dat de lay-out duidelijk en overzichtelijk is en probeer een aantal webshop keurmerken te verkrijgen en te vermelden, dit straalt vertrouwen uit. Op het moment dat uw webshop namelijk weinig vertrouwen wekt, zal de Belgische consument al snel bij Nederlandse webshops gaan bestellen. Deze webshops zijn al een aantal stappen verder en professioneler en bezorgen immers ook in België! Voor meer informatie voor een professionele webshop kunt u terecht bij specialisten als BigBridge.

Kies de beste email marketing software voor uw situatie

Er zijn natuurlijk diverse manieren om uw eigen mailinglist te bereiken. Bij een kleine mailinglist kan zelfs uw gewone email client volstaan. Maar als uw mailinglist zichzelf begint uit te breiden, dan botst u al snel op de limieten van de gewone email software. In dat geval moet u beroep doen op gespecialiseerde software om nieuwsbrieven naar grote groepen ontvangers te versturen. We bekijken enkele van de beste en bekendste online mailinglist diensten: Your Mailinglist Provider, Get Response and Aweber.

Lees meer