Hoe het meeste geld verdienen met uw website?


Een vraag die vaak terugkeert is hoe je nu juist het meeste geld kan verdienen met een website. Kies je best voor affiliate marketing of zorgt Google Adsense voor meer inkomsten?

Op deze vraag is nooit een juist antwoord te geven. Maar de ervaring leert ons wel dat Google Adsense voor de meeste websites de gemakkelijkste manier is om inkomsten te verwerven én tegelijk ook de manier die voor de meeste inkomsten zorgt. Waarom? Ten eerste zorgt Adsense ervoor dat er advertenties getoond worden die passen bij de inhoud van uw website. Mogelijk worden er ook advertenties getoond die passen bij de recente zoekopdrachten van de gebruiker, zodat je zelfs met een algemene website toch nog een centje kan verdienen. Ten tweede is het vaak zo dat tekstadvertenties voor de beste prestaties zorgen in de vorm van de hoogste clickthrough.

Affiliate marketing levert voor heel wat websites maar een kleine stuiver op. Dat is zeker het geval als de affiliate campagnes slecht afgestemd zijn op de inhoud van je website. Een voorbeeld: je hebt een website met inhoud over wiskunde en je toont advertenties van online reisbureaus. De kans dat je effectief een reis gaat verkopen en dus commissie zal opstrijken is relatief klein.

Affiliate marketing zorgt wél voor inkomsten als je een grote website hebt die veel pageviews draait. Of als je een website hebt die helemaal gefocust is op de producten die je promoot. In dat geval valt er met affiliate marketing vaak een veelvoud te verdienen dan wat je met Adsense kan vangen. Een voorbeeld: je hebt een website over financiën en beleggen en je promoot het Plus500 affiliate programma. Dit specifieke affiliate programma betaalt tot 600 dollar per nieuwe aangeleverde klant en de inkomsten kunnen dus al gauw oplopen. Een ander voorbeeld kan een website over spelletjes en gaming zijn, waarmee je een online casino gaat promoten.

Maar nogmaals: je hebt het juiste publiek nodig om met een kleine website conversies te realiseren.

Kies de beste email marketing software voor uw situatie

Er zijn natuurlijk diverse manieren om uw eigen mailinglist te bereiken. Bij een kleine mailinglist kan zelfs uw gewone email client volstaan. Maar als uw mailinglist zichzelf begint uit te breiden, dan botst u al snel op de limieten van de gewone email software. In dat geval moet u beroep doen op gespecialiseerde software om nieuwsbrieven naar grote groepen ontvangers te versturen. We bekijken enkele van de beste en bekendste online mailinglist diensten: Your Mailinglist Provider, Get Response and Aweber.

Lees meer