Ervaringen met Linklifting.com


Linklifting, SEO on steroids. Zo wordt deze dienst voorgesteld. Op een goedkope manier verwerft uw website heel wat backlinks. Maar is het ook betrouwbaar?

Om hoger te scoren in Google is het noodzakelijk dat andere websites verwijzen naar uw website door middel van een link. Een website die veel backlinks heeft zal hoger scoren in Google en zal dus veel meer bezoekers aantrekken. 

Het verwerven van links is echter niet zo eenvoudig. Ofwel moet u een uniek stuk content kunnen presenteren dat veel gedeeld zal worden, waardoor u snel en automatisch gratis backlinks verwerft. Dit is echter niet zo eenvoudig in een erg concurrentiële markt of als u een simpele affiliate website hoger wil duwen. Ofwel vraagt u andere eigenaars van websites of ze interesse hebben om links uit te wisselen. U linkt vanop website A naar website B en de tegenpartij linkt terug van website C naar website A, het liefst allemaal in dezelfde niche (bijvoorbeeld allemaal websites over financiële zaken). Zulk een ABC linkruil is al lang erg populair maar helaas is het ook erg tijdrovend. Niet elk verzoek dat u stuurt zal beantwoord worden en het opvolgen van de emails en het implementeren van de links zal flink wat tijd kosten.

Vaak wordt er daarom gekozen om de linkbuilding uit te besteden aan externe firma's, maar goedkoop is dit meestal niet. Uurprijzen van 40 tot 70 euro zijn geen uitzondering en u zal al gauw aankijken tegen maandelijkse facturen van enkele honderden euro's voor kwalitatieve linkbuilding. U moet dan denken aan handmatige plaatsing van links op relevante websites over hetzelfde onderwerp als uw website. Vaak worden er ook artikels geplaatst waarin een link naar uw website verwerkt is.

Goedkope linkbuilding met Linklifting

Linklifting presenteert zich als een oplossing om snel en efficiënt een linkbuilding campagne op te starten voor enkele tientjes per maand, waardoor u veel geld zou kunnen besparen. U kiest een aantal zoekwoorden en Linklifting zal berekenen wat u per dag per zoekwoord zal moeten betalen. Linklifting plaatst de links dan automatisch op enkele van de duizenden 'high quality donor websites' die het in portefeuille heeft. Ze maken zelf niet bekend welke websites ze in portefeuille hebben maar met een SEO tool kan u al snel zien waar uw links verschijnen.

Kwalitatieve websites?

Linklifting plaatst de links inderdaad op websites met een mooie pagerank van bijvoorbeeld 2 tot 4, maar kwalitatieve websites zijn het zeker niet. Vermoedelijk kopen ze domeinen met een hoge PR op via bijvoorbeeld expireddomains.net om daar dan een nietszeggende blog op te zetten die ze vol kunnen zetten met links. De links verschijnen dan ook op websites die absoluut niets met uw niche te maken hebben. Nederlandstalige websites zullen zelfs links krijgen op websites in het Duits of Pools, waardoor we ons toch vragen kunnen stellen over de waarde van deze links. Er zou initieel een positief effect op de rankings kunnen zijn, maar we vragen ons af of dit blijvend zou zijn.

Bestraft door Google?

De kans is groot dat Google zulke links zal bestraffen. De websites komen erg spammy over en bevatten doorgaans veel links, waardoor elke link weinig waarde zal hebben. En plots tientallen links die naar uw website verwijzen zal voor Google erg onnatuurlijk overkomen. Vermoedelijk zal Google de gelinkte websites straffen met lagere rankings.

Conclusie

Linklifting.com zouden we dan ook niet aanraden. Beter toch wat extra betalen dus voor kwalitatieve en handmatige linkbuilding!

Kies de beste email marketing software voor uw situatie

Er zijn natuurlijk diverse manieren om uw eigen mailinglist te bereiken. Bij een kleine mailinglist kan zelfs uw gewone email client volstaan. Maar als uw mailinglist zichzelf begint uit te breiden, dan botst u al snel op de limieten van de gewone email software. In dat geval moet u beroep doen op gespecialiseerde software om nieuwsbrieven naar grote groepen ontvangers te versturen. We bekijken enkele van de beste en bekendste online mailinglist diensten: Your Mailinglist Provider, Get Response and Aweber.

Lees meer